Samfund

Forsikringsbranchen forlænger: Gratis forsikring til ukrainske biler i Danmark

En samlet forsikringsbranche fortsætter hjælpen til ukrainske flygtninge, som kommer til landet i egne køretøjer. Tilbuddet om gratis grænseforsikring forlænges frem til 1. juli.

Nogle af de mange flygtninge fra Ukraine tager flugten i biler – enten ukrainske eller russiske.

For at hjælpe de ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, gav den danske forsikringsbranche i starten af marts en håndsrækning i form af en gratis grænseforsikring i 30 dage.

Forsikringsselskaberne udvider nu hjælpen, så de gratis forsikringer gælder helt frem til 1. juli (til og med 30. juni).

– Vi udsteder en gratis grænseforsikring til alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. De gratis grænseforsikringer gælder til og med 30. juni. Det samme gør de forsikringer, der bliver udsted i den kommende tid, siger direktør Maria Clausen fra garantifonden DFIM, der udsteder forsikringerne og administrerer ordningen på vegne af branchen.

Hun oplyser, at der lige nu er ca. 150 ukrainere, der har fået en gratis grænseforsikring af forsikringsbranchen.

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der sker et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

For at få udstedt en gratis grænseforsikring skal flygtningene kontakte DFIM. 

Kommentarer