Samfund

Hele landet støttede Knæk Cancer med i alt 113.058.190 kroner

Knæk Cancer i uge 43 kulminerede med 'Knæk Cancer - et show for sagen'. 113.058.190 kroner blev samlet ind. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Opbakningen til Knæk Cancer har igen i år været overvældende, og beløbene er strømmet ind fra land og by i hver eneste kommune. I alt blev der samlet 113.058.190 kroner ind i en uge, der viste et kæmpe engagement fra hele landet.

Med budskabet ‘Alle kender nogen’ har TV 2 og Kræftens Bekæmpelse i uge 43 sat fokus på kræftsagen med Knæk Cancer. 113.058.190 kroner blev samlet ind takket være et imponerende engagementet både i befolkningen og blandt de optrædende i ’Knæk Cancer – et show for sagen’.

Både hos Kræftens Bekæmpelse og TV 2 er der glæde over endnu en gang at mærke den store opbakning til kræftsagen og Knæk Cancer.

– Jeg er dybt taknemmelig og rørt over det fantastiske engagement. Det er imponerende, hvordan kreativiteten blomstrer, og hele landet står sammen. Det har været en uge fyldt med rørende beretninger, hvor mange har delt deres skæbner og været med til at give håb. Nogle har bidraget med deres talent i ‘Knæk Cancer – et show for sagen’. Andre har fortalt om deres liv i tv eller andre medier til kæmpe inspiration for os alle, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Overvældende og livsbekræftende opbakning til sagen

For at støtte Knæk Cancer er der blevet tømt sparebøsser, solgt kobberrør, taget armstrækninger, klippet hår, cyklet, malet på sten og samlet pant. På alle tænkelige og utænkelige måder er der bidraget rørende og idérigt til Knæk Cancer. Derudover har 16 artister og artistgrupper i år bidraget med deres talenter til at underholde i den gode sags tjeneste i ‘Knæk Cancer – et show for sagen’.

– Det er overvældende og livsbekræftende at opleve, at så mange bidrager med det, de kan, til den her sag. Det kæmpe engagement vi hvert år oplever med Knæk Cancer, har vi i år gjort til en endnu større del af indsamlingsshowet for at sætte fokus på sygdommen på en ny måde, og samtidig samle penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Det er en kæmpe fornøjelse at opleve, at befolkningen har taget godt imod ‘Knæk Cancer – et show for sagen’, og de mange artister, der har lagt et stort arbejde i at optræde i den gode sags tjeneste, siger Peter Toldberg Gamborg

Indtil nu har i alt 466 projekter inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse modtaget penge fra Knæk Cancer. Kræftens Bekæmpelse har på forhånd prioriteret, hvordan Knæk Cancer 2023-pengene bliver fordelt på temaer og projekter. En lang række forskere vil de kommende uger få at vide, at de får penge fra Knæk Cancer og kan sætte gang i arbejdet, og med pengene fra årets indsamling forventer man, at knap 40 nye projekter kan sættes i gang.

Kommentarer