Kultur

Podcast: Ny sæson af ’Mit sted’ om arkitekturens betydning for livskvaliteten

Foto: Max Hverringe.

I den nye sæson af podcast-serien ‘Mit Sted’ tager en række kendte danskere os igen med til de bygninger eller steder, som har dannet arkitektonisk ramme for deres liv. Lyt med og bliv klogere på arkitekturens betydning for vores livskvalitet.

I podcast-serien ’Mit Sted’ fortæller kendte danskere om et sted, der er helt specielt for dem. Et sted, der har betydning for deres liv, og hvor arkitekturen spiller en rolle for de følelser og minder, der vokser frem.  

I den nye sæson to kan du bl.a. høre Mads Steffensen fortælle om at være grøn radiovært i det gamle Radiohus, Natasha Al-Hariris gensyn med Sandholmlejren og Christian Degns minder fra livet ved gadekæret i Råby. 

Indtil videre er syv afsnit fra sæson to klar til lytning, og et mere er på vej. 

Podcasten kan hentes i din fortrukne podcastapp, på realdania.dk/podcast eller bolius.dk/mitsted

Medvirkende:

  • Natasha al-Hariri, direktør og feminist, besøger Sandholmlejren, hvor hun ankom som lille med sin familie efter at være flygtet fra Libanon.
  • Rikke Hørlykke, coach og tidligere landsholdsspiller, fortæller om fællesskabet i familiens sommerhus i Nordsjælland.
  • Christian Degn, tv-vært, reflekterer over sin opvækst ved gadekæret i barndomsbyen Råby ved Randers.
  • Mads Steffensen, tv- og podcastvært, fortæller om at være ny radiovært i det gamle Radiohus på Rosenørns Allé på Frederiksberg. 
  • Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk, fortæller om den gamle kaserne i Holbæk, som har fundet ny anvendelse, bl.a. til ungdomsboliger. 
  • Morten Kirckhoff, fotograf, forfatter og eventyrer, tager os med til en gammel industribygning på Frederiksberg, som nu er omdannet til kontor. 
  • Martin Bigum, billedkunstner, om opvæksten i Brøndby Strand som nabo til de store, grå boligblokke og det indtryk, de gjorde på ham.

Vært er Thomas Stokholm

’Mit Sted’ sætter fokus på, hvad arkitekturen, landskabet og de bygninger og byrum, vi færdes i, betyder for din, min og vores allesammens livskvalitet. Serien er lavet på initiativ af den filantropiske forening Realdania og Videncentret Bolius, der arbejder for at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø.

Kommentarer